96/8/26
11:0 ص
کمر درد در بارداری گرداوری شد
معمولا کمردرد در بارداری یکی از شایع ترین عوارض محسوب می شود. عارضه ای که با بزرگتر شدن جنین در داخل رحم شما بیش از پیش خودنمایی خواهد کرد و حتی می تواند بر روی عملکرد طبیعی شما نیز تأثیرگذار باشد. در اغلب موارد کمردرد در بارداری به دلیل انتقال فشار ناشی از بزرگی جنین به عضلات پشت و کمری می باشد. در این حال استراحت می تواند بسیار کمک کننده باشد. کارکردن به همراه کمردرد ناشی از بارداری شرایط را سخت تر خواهد کرد. به سلامت خود توجه داشته باشید.
برخی از مواقع زمانی که جنین در داخل کانال زایمانی برای خروج از رحم مادر قرار می گیرد به دلیل فشار بر روی لیگامان ها و عضلات نواحی لگن و کمر می تواند کمردردهایی به مراتب شدیدتر از حالت های قبلی را برای شما پدید آورد ، اما معمولا به دلیل آنکه مادر در حال درد کشیدن است ، این درد را کمتر متوجه می شود. کمر درد در بارداری مشکل جدی به شمار نمی رود و با چند راه حل ساده تا حدودی تخفیف در درد رخ خواهد داد. اما باید به این نکته توجه ویژه داشته باشید که طول کشیدن درد مورد نظر برای بیش از دو هفته خطرناک است ، بخصوص اگر با دیگر علائم ناشی از عفونت همانند تب همراه باشد.
زن باردار اگر به کمردرد در بارداری مبتلا است باید استراحت را در اصلی ترین اولویت های خود قرار دهد. زیرا در حالت عادی هم اگر شخصی به کمردرد مبتلا شده باشد استراحت را برای او از اصلی ترین و مهم ترین اقدامات اولیه می دانیم. تغییر در وضعیت ایستادن یا نشستن دیگر کاری است که باید آن را انجام دهید. معمولا زن باردار باید همیشه یک کوسن یا بالش کوچک را در فاصله ی بین گودی کمر و تکیه گاهیی که قرار است به او تکیه دهد ، جایگزین نماید.
حتی اگر بر سر کار هستید باید از این بالشتک ها در صندلی خود استفاده نمایید. در زمان خواب که معمولا به پهلو می خوابید بالشی کوچک را بین دو ران خود قرار دهید تا فاصله ای بین مهره های کمری شما ایجاد نشود. وسایل سنگین را بلند نکنید. شما در دوره ی بارداری قرا دارید و انجام برخی از کارها به دلیل به خطر افتادن سلامت جنین ممنوع است. حتما برای بلند کردن بار بیش از یک کیلو از فردی کمک بخواهید و به کمر خود این فشار را وارد ننمایید.
مطالب مرتبط:
96/8/26
11:0 ص
کم کاری تیروئید در بارداری گرداوری شد
بارداری در همه ی افراد به راحتی انجام نخواهد گرفت ، برخی از افراد در طول دوره بارداری خود با بیماری های مختلفی مواجه می شوند. این بیماری ها در زمان های مختلف که معمولا در نیمه ی اول تا نیمه ی دوم بارداری می باشد به وقوع خواهد پیوست. توجه به این دوره از بارداری و بیماری های مختلف در آن امری بسیار ضروری به شمار می رود. کم کاری تیروئید در بارداری یکی از بیماری های شایع خواهد بود.
کم کاری تیروئید در بارداری شاید از نظر مادر باردار بیماری کم اهمیتی باشد اما این بیماری رفته رفته بر روی سلامت جسمی و ذهنی جنین تأثیرگذار خواهد بود. هورمون تیروئید به دلیل تأثیر بر روی سوخت و ساز بدن رابطه ی مستقیمی با سلامت ذهن و مغز دارد ، از این رو پیگیری مادر مبتلا به کم کاری تیروئید در دوران بارداری ضروری می باشد. در طی دوران بارداری آزمایش دوره ای باید انجام شود تا سطح هورمون های تیروئید در خون مادر پایش شود.
پزشک زنان با مشورت پزشک غدد سیر نه ماهه ای از درمان را تحت نظر خواهند داشت ، کوچکترین تغییراتی در اندازه ی داروی یک خانم باردار مبتلا به کم کاری تیروئید بر روی میزان هوش جنین در داخل رحم او مؤثر خواهد بود. با تحقیقات به عمل آمده تأثیر دیگر کم کاری تیروئید در بارداری بر روی جنین با اختلال در رشد او در زمان کودکی نیز در ارتباط خواهد بود. در سه ماهه ابتدایی بارداری جنین نسبت به ترشح هورمون های تیروئید در مادر بسیار حساس است ، به همین دلیل با بررسی آزمایشگاهی این هورمون ها در ماه های اول مبتلا بودن مادر به بیماری به تأیید خواهد رسید.
مادر باردار حتی پس از زایمان خود نیز نیاز به بررسی های مختلف دارد. برخی از مواقع کم کاری تیروئید حتی پس از زایمان نیز ادامه دار خواهد شد ، اما در برخی از موارد این بیماری فروکش خواهد کرد ، احتمال بازگشت کم کاری تیروئید حتی پس از گذشت یک سال از تولد نوزاد نیز وجود دارد.
در صورتی که این بیماری در دوران بارداری تحت کنترل قرار نداشته باشد با عوارضی همراه خواهد بود. عوارض مربوط به تغییر در هورمون های تیروئید عبارت است از مسمومیت ناشی از بارداری ، تولد زودهنگام نوزاد ، اختلال در رشد ذهنی ، سقط ، فشار خون بالا و . . . متأسفانه در عده ای از افراد کم کاری تیروئید در بارداری با علائم خاصی همراه نیست به همین دلیل تنها راه تشخیص دقیق تست تیروئید از راه آزمایش خون خواهد بود.
مطالب مرتبط: